Kinderdagverblijf De Bloempjes en de Bijtjes

Home
Separator
Vragen?
Separator
Sitemap
Separator
A A A
Zoeken
KDV Kinderdagverblijf Buitengewoon - Den Hout        
 

 KDV Kinderdagverblijf Buitengewoon - Den Hout

Wij hebben bij Kinderdagverblijf Buitengewoon in Den Hout 2 knusse groepen die op leeftijd ingedeeld zijn, zodat er leeftijdsgerichte activiteiten gedaan kunnen worden. Hieronder lees je meer over onze kinderdagverblijf groepen.

 
De Bloempjes:

De Bloempjes is een baby-dreumes groep van 0 tot 2 jaar. De Bloempjes staat voor de groei van het kind. Als het kind uitgegroeid is tot een bloem, gaat het over naar onze volgende groep de Bijtjes.

In overleg met de ouders maken we een voedings- en dagschema, zodat het ritme van thuis zoveel mogelijk aangehouden kan worden. In ons voedingsbeleid leest u alles over onze voeding.

Wij vinden het op de Bloempjes bij Kinderdagverblijf Buitengewoon in Den Hout belangrijk dat de zintuigelijke,motorische en cognitieve ontwikkeling op vroege leeftijd al gestimuleerd wordt. Dit gebeurt door met de kinderen op de grond te spelen, te zingen van liedjes, boekjes voor te lezen en gebruik te maken van sensorische activiteiten.  

Ook zijn wij creatief met de kindjes en maken we mooie knutsels.
In onze knuffelhoek kunnen we lekker snoezen met de kindjes, wat zeker belangrijk is bij de ontwikkeling van kinderen.

Elke dag maken we gebruik van onze tuin of gaan we wandelen.
 
De Bijtjes:

De Bijtjes is een peuter groep van 2 tot 4 jaar, waar kinderen leren om samen te spelen maar ook zelfstandig opdrachtjes te doen. Er wordt ingespeeld op de ontwikkeling van elk kind als individu. 
De Bijtjes staat voor het bezig zijn en het ontwikkelen tot een schoolkind.

Er zijn verschillende hoeken waar gespeeld kan worden, zo hebben we een aparte leeshoek en een aparte bouwhoek. 

Ook hebben we een lange tafel die we samen  dekken en waar we gezellig samen aan eten. 
De lange tafel is niet alleen om aan te eten, ook doen we aan deze tafel creatieve activiteiten, zoals knutselen, verven en vrije expressie.
Elke maand verzorgen wij op donderdag peuterdans. (Peuterdans) 
Wij maken ook regelmatig een uitstapje naar de zorgboerderij, daar helpen wij met dieren eten te geven, nemen we een kijkje bij de melkkoeien en spelen wij samen met de mensen van de zorgboerderij. 

Ook maken wij regelmatig een uitstapje naar het bos. Daar gaan we lekker rennen en gaan we opzoek naar o.a. takken, eikels, blaadjes. Deze gaan we dan bekijken en ook mee knutselen.
Zoals je leest staat ‘buitenspelen’ hoog in het vaandel, als we geen uitstapjes doen gaan we uitdagend buitenspelen in onze mooie tuin.
 
Buiten alle activiteiten die we op de dag doen wordt er ook vrij gespeeld.

De Bijtjes bij Kinderdagverblijf Buitengewoon in Den Hout is een mooie groep die goed aansluit bij de overgang naar de basisschool.


 
 
 
 
 
ADRES & ROUTE
 
 
KDV BuitenGewoon
Houtse Heuvel 30
4911 AW  Den Hout
       
Contact:    
 
Telefoon:
0162-695050    
         
 

Home     Sitemap     Disclaimer     Contact